suatu petang…

subahanallah..alhamdulillah..allahuakbar…

semalam, Allah ajar saya banyak perkara(act,everyday pun byk,cuma xterkesan je.hehe). Allah ajar saya berlapang dada(mungkin sedikit failed disitu..MyEm0.Com)
Allah ajar saya utk bersungguh sungguh. Allah ajar saya untuk mengatur urusan, dan yang paling penting, Allah bagi saya peluang, at least, utk uruskan something yang sgt kecil, utk saudara se muslim saya.

alhamdulillah. solat hajat bersama2 utk keselamatan palestine dan orang2 yang menyertai freedom frotilla telah berjalan dgn lancarnya. mendapat sambutan yang menggalakkan. semua orang aware isu yang melibatkan orang2 islam ni,tambah2 lagi isu palestin yang sememangnya dan sepatutnya menjadi sebahagian dr hidup kita kerana rakyat palestine adalah saudara kita!

solat hajat bermula pukul 4.30 petang. ada sedikit perkongsian, muhasabah apakah yang telah kita lakukan, apa sumbangan kita. alhamdulillah, i think this sharing is the best moment of the day! then kami teruskan dgn solat asar berjemaah and makan2..

seronok walaupun penat.. berbaloi, and insyaAllah berbaloi walaupun ada ujian2 Allah yang saya failed semalam.MyEm0.Com

thanks to all yang membantu, memberi sokongan. walaupun hari ni ramai yang sedang berjuang di medan peperiksaan. semua orang willling to spend a little time utk memudahkan urusan muslim yang lain. moga hari ini Allah mudahkan pula urusan mereka. insyaAllah..

Hadis diriwayatkan oleh al-lmam Muslim dengan lafaz ini.
Daripada Abu Hurairah r.a. daripada Nabi SAW, Baginda telah bersabda:
“Barangsiapa yang melepaskan seorang mukmin daripada satu kesusahan daripada kesusahan-kesusahan dunia, nescaya Allah akan melepaskannya daripada satu kesusahan daripada kesusahan-kesusahan Qiamat.
Barangsiapa yang mempermudahkan bagi orang susah, nescaya Allah akan mempermudahkan baginya di dunia dan di akhirat.
Barangsiapa yang menutup ke’aiban seorang muslim, nescaya Allah akan menutup ke’aibannya di dunia dan akhirat.
Allah sentiasa bersedia menolong hambaNya selagi mana dia suka menolong saudaranya. Barangsiapa yang melalui suatu jalan untuk menuntut ilmu, nescaya Allah akan mempermudahkan baginya suatu jalan menuju ke syurga.
Sesuatu kaum tidak berkumpul di salah sebuah rumah-rumah Allah (iaitu masjid) sambil mereka membaca Kitab Allah dan mengkajinya sesama mereka melainkan suasana ketenangan akan turun ke atas mereka, rahmat akan melitupi mereka dan mereka akan di kelilingi oleh para malaikat dan Allah akan menyebut (perihal) mereka kepada orang-orang yang berada di sisiNya. Barangsiapa yang terlambat amalannya, nescaya nasab keturunannya tidak mampu mempercepatkannya.”

moga amalan dan usaha kita yang kecil ini diterima.
kesimpulan yang dapat semalam;
keep on praying to palestinian..
teruskan menderma,infaq..etc
keep spreading about palestine to others
try to taja anak2 or satu family kat palestine.(sorry xde link to,sape2 ada leh la share)

special thanks to those yang membantu masak menu yang best!!! hehe… wan sitah, nadia (import dr lufbra tu..hehe) zay,fiza(best air tea fiza!) lya, rai, kak fana!, and semua2 la termasuk yang asyik kat dapur menggoreng cucur Wan yang sangat sedap! MyEm0.Com

MyEm0.Com that’s all for now.. never stop believing that one day Islam will become the world order..

3 thoughts on “suatu petang…

  1. alhamdulillah alhahamdulillah
    terima kasih pada ema kerana willing to take the responsibility utk prog ini… jzkk sis!
    betapa pertolongan Allah itu sgt dekat.. mintak je tlg, semua org berlumba2 utk membantu, insyaAllah lillahitaala..
    Alhamdulillah
    Terima kasih jg pada semua adik2 n akak2 lester yg membantu dalam menjayakan solat hajat semalam…May Allah reward u all~
    walaupun tak smpt bersama, tp sgt gembira n terharu juga dgn concern semua org dgn isu ini.. Alhamdulillah
    keep on praying for the palestinians dan pejuang2 islam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s