Action speaks louder than word…

Salam alaik~~

Sudah lama benar saya tidak menulis dalam blog “hati ke hati” ini….

Fuh, fuh, fuuuuuuuuuuuuhhhh……berabuk sudah rumah banglo kami ini…ish3…

Cuti musim bunga sudah hampir berlalu…Esok hari terakhir saya bercuti insya Allah..

Hmm..banyak benda saya dapat sepanjang cuti ni…

Ada yang saya rasa macam nightmare, ada yang saya rasa macam fairy tale, ada yang saya rasa macam day dream, dan ada jugak pengalaman yang saya rasa macam in a split second….

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah….

So many inputs that I’d got…Tinggal nak amal je lagi…huhuh…

“Action speaks louder than word”, right as-syifa’? hehe…

Tulis banyak pun tak guna jugak kalau habuk pun tarak…Cakap pun sama. Berbuih mulut pun tapi kalau sendiri tak bikin serupa macam tin. Tin kosong! Bila diketuk, gedugung gedegang bunyinya….Tapi bila bukak….lol..patut la..kosong….

Astaghfirullah…Sebenarnya macam cakap dengan cermin saya neh…kena batang hidung sendiri semuanya… Adoi…

Well, walau apapun, Rasulullah suruh kita berkongsi kan. So, apa eh yang saya dah belajar musim cuti ni?

Hmm….

1) Memuliakan tetamu.

Walaupun pada waktu kita busy macam mana pun, tapi kalau tetamu datang, kena layan!(saya mmg salu fail bab ni…huhu=(

2)Meraikan perbezaan pendapat

Hidup di dunia ni memang tak dapat tidak kita kena berdepan dan berinteraksi dengan makhluk bernama manusia yang penuh dengan ragam dan macam. Justeru, perbezaan pendapat memang konfem tak dapat dielakkan. Maka apa yang kita harus lakukan ialah berlapang dada, memaafkan, dan meraikan perbezaan pendapat itu…

3)Kita dulu kena berubah

Tang ni..ehem3…insya Allah..kena bergerak. Jadikan Islam cara hidup. Benda ni, takkan jadi kalau tak de fokus. Kalau kerja seharian duduk atas kerusi ngadap laptop memang takkan ke mana la hidup ni…Isk2..sekali lagi saya bercakap dengan diri sendiri…=(

Kena ada perancangan. If you fail to plan, you plan to fail.

Perancangan akan menggerakkan kehidupan.

Jadual, outline apa nak buat everyday.

Huhuh…..Senang nya saya menulis…apakah saya sendiri sudah buat? ~~sendiri jawab..=P

6 thoughts on “Action speaks louder than word…

  1. woww..akhirnye ade org menulis kembali ..hehhe thanx dd!
    mmg kena slalu tukar2 layout n colour la blog ni,,, bagi smgt skit org menulis
    hehhe..
    rmmbr sharing is caring..
    kite pun kena la menulis ek jap lg hihi

  2. salam wbt sisters sekalian..

    apa khabar semua? study camne? adik2 ok?.huhuh..rindu2.subhanAllah, tup,tup..terjumpa link nie..kat fb cik wan.. i miss you all my loves…
    salam sayang dari ana,
    wal belfast… *loves*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s