BOOM! Review 09

poster boom

Salam alaik kepada semua warga Leicester dan UK seluruhnya.

Alhamdulillah, pada 18/10/2009 Leicester University Malaysia Society (LUMS) dengan kerjasama IMAM dan MSM telah berjaya mengadakan program BLOOMING OUT OF MEDIOCRITY atau BOOM! bagi tahun 2009.

Syukur ke hadrat Allah, kerana semuanya berjalan lancar dengan kehendakNya.Untuk pengetahuan semua, BOOM! kali ini lebih meriah kerana telah disertai oleh student-student dari universiti lain juga antaranya, Nottingham, Sheffield, Birmingham, Loughborough, Leeds dan Warwick. Dan tak lupa juga kepada Leicester students yang beramai-ramai mengimarahkan BOOM! kali ini.

Apa itu BOOM!

-BOOM! adalah program yang di ‘design’ khas untuk junior-junior bagi membantu mereka mengharungi hidup di UK dengan lebih cemerlang, gemilang dan terbilang! insya Allah.

-Ia tidak mengambil masa berhari-hari tetapi cuma sehari yang cukup berinformasi.

-Menyediakan workshop yang menarik;

1)communication skills

2)time management skills

3)Stress management skills

4)Specific Course station

-Disamping itu BOOM! juga mendatangkan speaker2 yang hebat dan terkenal serta pakar dalam bidang masing-masing.

Speaker tahun ini adalah:

Dr Al hady Alfian Yusof: Registrar in Emergency and Intensive Care Medicine Yorkshire Deanery

(talk: I’m not just a student, I’m a Muslim delegate)

Ustaz Maszlee Malik: Researcher and Tutor of School of Governance University of Durham

(talk: Revival of the Ummah)

Jom review BOOM!

DSC_0485

Blooming out of mediocrity!!!BOOM!

DSC_0353

Di meja pendaftaran. Wahh!! Ramainya adik2!!=)

DSC_0383

Adik2 lelaki…

DSC_0346

Sonoknye dia…peace,no war!=)

DSC_0378

Khusyuknyee…..(ke control macho sume ni?=P)

DSC_0327

yang bertudung hijau , student dari LEEDS.

DSC_0376

I’m a muslim delegate! -dr hady-

DSC_0366

Di gerai jualan. Ada baju labuh and dedications

(flowers,chocolates and hair clippers at low price!)..=)

ema dah tersedak!

DSC_0329

project director of BOOM! 09.Alamak, bajet busy…hee…=P

DSC_0416

Sepenuh perhatian! Haipp!! (Lili nape tutup mulut?=)

DSC_0317

Izwan-Orang kuat makan.eh,silap…orang kuat MSM….=)

DSC_0408

Enjoy the show! opps, the talk!=)

DSC_0336

Apa tengok2, ada hutang ka? hehe… (Seha, first year medic student)

DSC_0362

AJK BOOM! sempat berposing =0

DSC_0321

Sarah,first year medic student

DSC_0449

DSC_0432

Gaya Bebas!!

DSC_0467

Semangat ustaz Maszlee,sampai naik atas meja.huh!

DSC_0521

Ahli-ahli academic Malaysia….Bangga-bangga….=)

DSC_0593

Bila Leicester Physicists ber ‘conference’…Hehe

DSC_0586

Adik2 Medic pun berworkshop gak. Talaqi ke apa ni?=)

DSC_0564

Communication skills workshop. Mari ber’speaking’!!!

DSC_0565

Time management skills workshop.

DSC_0569


DSC_0574

Raja, AJK Masakan.Mantoooppp!!!

DSC_0579

Kak Lili yang ‘semanggat’!!!

DSC_0551

Iklan colgate BOOM!

DSC_0601

Adik2 Maths pun tak ketinggalan berdiskusi!

DSC_0493

Ustaz Maszlee Malik yang BESTTTTTTTT

Okeh, gamba2 da tengok, apa kata kita tinjau pendapat adik2 tentang BOOM!Zassss..layannnnn…………….

Apa kata mereka?

-BOOM! bestttttttttt…….saya suka la dua-dua speaker ni….wonderful sangat talk diorang…

-Atiqah, first year medic student –

-Makanan tengah hari yang mantop!!

-Sarah, frist year medic student-

-Berinformasi, menarik, klakar. Overall, banyak sangat yang saya dapat hari ni. Workshop best! Menyentuh hati dan menyuntik semangat.

-Lin,first year physics student-

-Akak, saya dah jadi rajin!

-Rai, first year Physics student –

-Terima kasih set up kan BOOM! untuk kami.Best! Terharu…

-hamba Allah,First year student-

-Saya rasa lebih yakin sekarang.Banyak tahu cara belajar di UK.

-Hamba Allah,First year student-

Kesimpulan

Datanglah ke BOOM! beramai-ramai next year. Insya Allah it’s worth for you guys! Nantikan BOOM edisi ketiga tahun hadapan yang akan digubah oleh team akan datang, insya Allah…

p/s: Laporan formal akn disiapkan…=)

3 thoughts on “BOOM! Review 09

  1. salam’alayk. alhamdulillah. moga Allah redha dan berkati segala usaha antunna =)

    akak. .. leh x tolong sampaikan salam sayang saya pada fasya seha nana dan kaum kerabat mereka di sana (^_^) tq!~

    barakallahufikum.

  2. Assalamualaikum wth..

    BOOM! memang seronok habis..

    tahniah yer director😉

    Ada kesempatan tahun depan nak join lagi.. =)

    Salam rindu dari bumi Andalus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s