Kirovsky Islamic Centre,TANGGUNGJAWAB kita bersama

Salam alaikum sahabat-sahabatku yang dirahmati Allah sekalian.. Tadi, kubuka blog kakak sulungku, Kak Long, http://www.drmuthiah.blogspot.com/, ada sesuatu yang menyentuh hatiku di situ.Apalagi kalau bukan Kirosvsky Islamic Centre!!Aduhai,teringat tahun lepas saat Kak Long ghairah amat mengumpul derma di Malaysia untuk Islamic Centre tersebut.Namun tadi, hatiku sedih+sayu+pilu..Pokoknya perasaanku berbaur . Aku melihat tidak sampai 1/4 lagipun struktur bangunannya yang berjaya dibina. (maaf jika keterlaluan_ini cuma anggaran mata kasarku yang melihat video ini)
Sahabat-sahabat,apa kata kalau kita saling membantu sesama saudara?Jom dermakan duit kita tuk Kirovsky Islamic Centre,barang sedikit pun tak mengapa.Asal kita menyumbang tuk saudara kita di Rusia.Hmm,bagaimana?Mahu pahala apa tidak?

(hmm..di otakku berputar seribu satu idea…duit…carimu tidaklah sesusah mana kalau saling bersinergi…Jom kawan-kawan,tolong saya cari duit tuk masjid ni.Beri idea pun tidak mengapa.Nati kalau ade idea,tinggalkan pesan ye!jzzk..)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s