sharing..tears..laugh..

Dgn nama Allah Yang Maha Pengasih dan Penyayang..

Alhamdulillah akhirnya….tertunai gak hajat dihati nak menulis dalam blog nih. Hehe…

So, let’s get to the topic, sharing..tears..laugh.. all in da nice room! Hehe.. xde r saje je nak menulis nih.. banyak yg saye dapat in our usrah malam ni. Most of it relate dgn ape yg saye buat mgu nih(wan sitah,thanks 4 da no.5 petua tuk cemerlang tuh.hehe) tu la pasal, nak jaga hati nih xsemudah berkata-kata, kan k.wan mai?huhu..

Hidup ni xsemudah yg disangka, byk yg perlu dikejar, byk amanah yg perlu ditunaikan, byk tugas yg harus dipikul dan dilaksanakan. Kalau difikirkan semua tu, xtertanggung rasanya..xsanggup nak hadapi semua nih..but, sesukar mane pun, ini lah kehidupan di dunia yg hanya permainan ni. . life is constant struggle, we have to face it! Allah kan ada.. . Allah xkan biarkan kita bersendirian melalui liku2 kehidupan ni, DIA akan temankan kita dgn ujian dan dugaan, kesusahan demi kesusahan untuk jadikan kita lebih tabah dan harap2 nyer boleh didik kita utk terus bersabar.. seterusnya membawa kita dekat kepada NYA.. “tidaklah seseorang itu menerima ‘label kebaikan’ yg lebih tinggi dari SABAR”[maymun ibn mahran]

“For only in the remembrance of Allah do heart finds rest..” Kite xnak explain pasal phase ni coz sukar nak luah kan pe yg ada kat hati ni pasal ayat nih. For me it is da beautiful phase, very nice sentence dat can make me smile in trouble.huhu..

Ape ntah saya melalut nih, ngantuk dah.ada mase baru sambung, xpun tambah2 la. Ni seme juz pe yg kita discuss dalam usrah tadi je.sikit je nih, xlarat nak tulis dah.hehhee… wallahu’lam…

~Ya Allah, let my feet stand firm and my heart stay unchanged~ amin…..

4 thoughts on “sharing..tears..laugh..

  1. mungkin berkat buat kat bilik yg comel & bersih kot,usrah pon jd ceria tp emotional at the same time😛 !! hehe..
    mmg berat btul tugas kite kat dunia ni kan? tp kalo igt blk ayat yg kite tadabbur smlm, bukit and sume makhluk2 lain x sanggup nak pikul amanah ni, sbb tu Allah pilih KITA! huhu..(cuak la plak :S)

    fuh2..nway, marilaa sama2 kite menjaga hati kite..hehe..ingat pesan no 5 tu ye!

    -org yg “hutang” 100pounds ngan ema-

  2. tu la pasal..ada nyer wan sitah yg lembut hati, ema pun jadi sedih..huhu… tq ye sume org, sudi gak ke teratak buruk hamba.hehehe
    ~hutang tu kire halal je la, kecian, xde duit kut org tu~

  3. tq ema akhirnya ema menulis juge di dlm blog kite..
    wah mmg best la buat usrah kat bilik die…siap ade surprise lg utk bday girl (belated) yg sorg tu hihiihi…
    and i will never forget the tears and the laughter that we shared, and oh yeah.. the pictures that we took! send2 jgn tak send ..hehe..

    ~indahnya ukhuwah bile dasarnya cinta Allah!~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s