sparkbrook..cadbury…ukhwah…mehnah…hikmah..natijah…

assalamualaikum semua…

post ini adalah untuk semua..perkongsian memori sparkbrook, birm. So, tambah2lah pasni ek

16/11/08

time ISK, k,mai mentioned psl daurah di birm nextweeknye..blur..blur..kepale penuh ngan graf isk,di samping hal2 lain..hehe, x dpt wat keputusan…

malamnye…k.wan mai call, “wan, awak tertinggal kamera!” alamak! nampak gayenye…..

18/11/08

k.mai tanye lg..lebih kurang gini,”wan, awak nak pegi tak daurah birm?”(YM je sbnarnye, cam dialog lak,hehe) pikir lagi…hmmm..1)ade la dekat sepuluh emel dari lufbra msian society mengajak trip ke Birm, (cadbury world tu..) ditingggal x berjawab, si Kevin classmate ngajak gak( tanak jd mangse bli coklat la tu,haha). 2)k.anne nak gi haji..pagi ahad btolak ke london, sedihnye kalo x teman die dis weekend 3)monday ade test, organic chemistry+microbial+biochem..subject2 pling kene menghafal..huhu 4)coursework fluid mechanics!monday gak nk kene jumpa Dr Das tersayang..ngeri2x.  ah, maleh nak pikir dah..sy pun mengYM k.mai balik, “oklah k.mai, bagi je nama saya sebagai peserta.kalo Allah nak sy pergi, mesti Dia tolong saya settle yg lain2″(konfiden skali,hehe)

19/11/08

YM ngan Eiy, antara bestfren yg x pnah jumpe2 lg smenjak masing2 fly ke UK….Wan:“Eiy, ak xleh g manchester la, ak g birm nti..” Eiy:“Birm? ak gi situ gak, main bagi je name kat kak senior, ade ape ek?” Wan:“tah, ak pun kurang jelas.ak pun bagi je name.Eh,cop, kite pegi tempat yg same ke?? ” jeng..jeng..jeng

21/11/08

serabutnye kepale..nape elaun org lain da masuk…huhu..geramnye HSBC ni..xpelah..sabar… tengh hari, YM ngan k.zue.Wan:k.zu nak gi birm mlm ni ke? k.zu: ha’ah Wan:okeh2, Wan nk kejar ke tren stesen, bli railcard+tiket. Fuhh..seb baik sempat smpi ke kelas..hehe..brsama tiket dan railcard.pueh hati.Petang, msj dari k.anne, “wan sok kite gi pasar nak?” “xlehle k.anne, nk gi birm..huhu” malamnye..smpai jugak saye di sparkbrook mosque, birm..x lame pastu, dak manchester smpi..ape lg..jejak kasih nangis2 le..hehe

22/11/08-23/11/08

DAURAH TAMHIDI- alhamdulillah…..pengisian2 yang berjaya mengetuk pintu hati orang yang tahu tapi kadang2 buat2 tak tahu atau terlupa nak ambil tahu ni(saye le tu)… insyaAllah..salam perjuangan yang dihulurkan oleh kakak2 disambut dengan kesedaran,..tangisan,..keazaman,..seiring tindakan mengikut kemampuan…insyaAllah..

24/11/08

Pagi ni saya sangatlah serabut sebab x sempat nak cover semua untuk test, banyak sangat bendalahnye…coursework lak, memang risau kalo grupmate marah, coz x banyak hasil sepanjang weekend..huhu..takpe2..sabar…maka berjalanlah saye ke dewan test ngan penuh pengharapan..huhu..dapat je soklan..ya Allah, apekebenda ni? ade ke patut disuruh namakan bacteria. 8 ekor lak tu..mane le saya hafal..huhu..tu belum soklan2 lain yg memang kalo x hafal xyahle nak jadi kreatif ke ape ke, for sure salah..haha.. xpe2..sabar lagi..pastu ade coursework meeting lak…terus terang je kat dorang saye x smpat nak research banyak benda weekend ni..rupe2nye dorang pun same..hehe..duk sibuk revise tuk test da whole weekend…tapi end up macam saye gak, tak tau nak jawab ape..hahaha

maka senang le sikit hatiku ini…melangkahlah pula ke mesin ATM berdekatan..saje nak cek..tibe-tibe..jeng jeng jeng, baki di skrin menunjukkan elaun dah masuk..alhamdulillah.. kat kelas lak, kevin cakap die lupe nak blikan coklat..tapi yang bestnye, die memang dah terbeli banyak coklat, walaupun dia sendiri x makan sangat..haha..rezeki lagi..alhamdulillah..

So,kesimpulannye di sini…x ade ruginye pergi majlis ilmu..kalau Allah tak ganti ape yang kite tertinggal di dunia, insyaAllah Dia beri yang lebih bagus lagi di akhirat kelak…berganda2 lagi…so, to wan farah, xpe, kat PMS nanti kite main snow puas2 ek, nak makan buat ais kacang pun bleh! hehe

6 thoughts on “sparkbrook..cadbury…ukhwah…mehnah…hikmah..natijah…

  1. salam..
    i was smiling throughout this entry, sbb 1st bleh bayang wansitah tgh ckp and 2nd sbb bleh nampak betapa indahnye aturan Allah tu kan?
    everything that happens to us has a reason, and maybe we cannot see it now, but insyaAllah one day we will realize it, if not in this world then insyaAllah in the hereafter.
    Allah has promised that He will help those who help his Deen, (47:7) so we must believe in that. Can you see how Allah motivates us thru His words in the holy Quran?

    Be strong ya, and remember, you are NEVER alone🙂

  2. salam…

    MasyaAllah…a great weekend we had!!

    Syukur hanya untukNya yang telah mengatur hati-hati kita untuk bertemu di jalan dakwah…

    Andai ada kasih antara kita
    Kita kembalikan kepada Yang Esa
    Agar ia suci tulus dan ikhlas
    semoga Allah memberkati

    Moga tautan kasih ini kekal walaupun tidak di dunia ini,di sana nanti insyaAllah..

    Sayang wansitah fillah!!

    p/s-dah dapat duit tu,hulur2 la kat org lester ni😀

  3. hihihi, rasa nak senyum ade, rasa nk nanges ade, rasa nk sengih2 pun ade baca entry awak ni wan. heheehe..
    Allah is the best planner of all, cuma kadang2 kite je yg terlupa.. kan kan..
    tak rugi kite korbankan sedikit masa, duit, tenaga, keseronokan (main snow?😉 ) utk program2 cam ni, sbb insyaAllah mesti ade keberkatannya…
    and tak ter-compare rasanye dgn ape yg Allah dh kasi kat kite slama ni…uhuk3… which is banyaaaaaaakkk sgt..
    jzkk sis for the wonderful writing…
    extra double effort now on our study to cover up for da weekends yea~take care..

  4. salam..
    thanks to kakak2 bertiga kerana merespon kepada entry wan ni.
    sori jika agak tahpape..x reti sangat..risau gak kalo org penin bacenye. kang x smpi lak mesej sbnar.hehe.drpd respon2 di atas, alhamdulillah….mesej sampai…hehe.
    so, to ema n didi, mari2 share memori sparkbrook, Birm!

  5. and…betul cakap k.Mai…
    ape yang Dia beri pun sebenarnye dah terlampaulah banyak……sedihnye….ni rase nak nangis ni…k.mai la ni…huhuhuhu…

  6. hhehehee..
    wansitah: mana akak2 leicester nh??
    sye : akak2 leicesteR?
    wansitah: yela2..saya carik akak2 lain laaaa..

    huhuhu..jgn mare ye wan,, kite main2 jer,,
    kitorg di sini sentiase bersama anda.. although not physically
    present.. but deep inside,, we’re never far apart!

    hujung minggu itu,,kenangan manis buat saya juge!
    bermule dgn the journey to the progrem itself [kenangan begitu bermakne skali-attribute to wanfarah:P]
    disambut oleh keceriaan kanak2 riang, terutame didi n ema…
    dan tidak lupe juge ketrlibatan wansitah dlm mempromosikan
    tulisan saya sehingga segan i dibuatnyer!

    huhuhhu..u guys make my life so wonderful…
    jazakillah…
    some things we just have to let go in order to get something
    bigger& sweeter! moge Allah tautkan lagi hati2 ini,, diberi hikmah & basirah i’allah

    xx
    k.mira

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s